top of page

onze dieren

Op De Bonte Beestenboel hebben wij verschillende dieren.

IMG_5007.JPG

Varkens

Wie hoor ik daar snurken in de stal? Het zijn Babs en Mia! Onze twee zeugen. Het zijn dan wel allebei varkens, toch lijken ze helemaal niet op elkaar. Babs is groot en roze, Mia is veel kleiner en heeft zwart haar. Dit komt omdat Mia een hangbuikzwijntje is en Babs een vleesvarken. Ze kunnen heel luid knorren, slapen veel en hebben altijd honger. Daarnaast zijn ze ook lief en worden ze dolgraag geborsteld door ons of door kindjes!

IMG_5062.JPG

Geiten

Wie hoor ik daar mekkeren? Het is geitje Jef die weer honger heeft! Jef is het enigste mannetje van deze bende. Hij is ook de baas.  De andere geitjes hebben kleinere horens en een lange sik. Wij vinden het belangrijk om het natuurlijk gedrag van de dieren te stimuleren. Onze geitjes klauteren en klimmen graag en staan vlotjes op 2 poten door onze trainingen.

WhatsApp Image 2023-02-09 at 17.39.36.jpeg

Koeien

Wie hoor ik daar loeien in de stal? Het zijn Bea en Babette, onze twee kalfjes! Ze komen hier een jaartje logeren en gaan daarna terug naar de boer. Leuk voor de kindjes om te leren over de verzorging van jonge kalfjes. Nu staan Bea en Babette lekker warm in de stal en krijgen ze melk, binnenkort zie je ze grazen op de wei!

IMG_5065.JPG

Kalkoenen

Wie hoor ik daar klokken op de wei? Het zijn onze 3 kalkoenen! Klokken is het geluid dat de kalkoenen maken. Kan jij dit ook? Onze kalkoenen zien er misschien een beetje vreemd uit met hun rode kop en rode lellen. Soms veranderen deze 3 vrienden zelfs van kleur! Toch zijn het lieve, rustige dieren.

IMG_5049.JPG

Katten

Op de boerderij lopen een 6-tal katten rond. Onze katten zorgen ervoor dat wij  niet teveel muizen op onze boerderij hebben en krijgen hiervoor veel liefde terug van de boeren, boerinnen en kindjes.

IMG_5064.JPG

Ganzen

Mama, papa en baby gans beschermen onze boerderij. Wist je dat een gans evengoed waakt over een huis als een hond? De ganzen durven weleens blazen maar dit doen ze dus vooral om te beschermen. Ganzen kunnen ook heel lief zijn zoals Hans, onze tamme gans. Hij komt zelfs uit de handen eten en spelen met de veters van de schoenen.

IMG_4987.JPG

Schapen

Onze schapen hebben een dikke vacht van wol. Daardoor houden ze ook het koude weer vol. Ze staan het liefst op de wei waar ze van het gras kunnen snoepen. Ze houden ook van het groente- en fruitbuffet dat de kinderen hun vaak serveren. Over de wol en de schapen kunnen de kinderen hier veel leren!

IMG_5764.JPG

Kippen

Onze kippen en eenden hebben een grote wei om te scharrelen, dat vinden ze leuk en doen ze de hele dag door! De eenden vind je vaak in en rond het zwembadje want ze zijn gek op water. Sommige kippen en eenden komen bij het eten geven uit de handen van de kinderen eten. Er zijn ook 3 Indische loopeenden: Kwik, Kwek en Kwak!

IMG_5068.JPG

Konijnen en Cavia's

In deze stal is het meestal stil want konijnen en cavia’s houden van rust. Op onze boerderij zijn 6 konijnen en 4 cavia’s. Wij hebben een heel speciaal konijntje met rode ogen genaamd Fristi. Veel kinderen vinden dit gek maar eigenlijk is Fristi één van onze liefste konijntjes! Ze huppelt graag rond in de strobak tussen de voeten en benen van de kinderen.

IMG_5012.JPG

Ezels

Noortje en Flor: onze 2 lieve ezels. Ze genieten altijd van gezelschap en houden ervan om aandacht te krijgen. Vooral Flor, de mannetjesezel, vindt dit leuk. Hij zal je aandacht vragen door met zijn snuit tegen jouw arm te komen wrijven. Onze ezels vinden het ook leuk om mee op wandel te gaan met de kinderen.

IMG_5550.JPG

Pony's

Kate, James, Elvis en Finn: voor in een borstel- en aaibeurt hebben onze pony’s altijd zin! Elvis en Finn zijn de jongsten van de bende. Ze lopen en stoeien vaak op de wei. James en Kate zijn al een dagje ouder en niet meer zo wild als de jonge beestjes. Door hun rustige houding zijn ze erg geliefd bij de kinderen. Kate moet als enigste vrouwtje echt haar mannetje staan tussen deze bende.

IMG_5034.JPG

Pauwen

Lea en Leo: onze 2 pauwen. Leo is het mannetje en heeft prachtige veren! Ze hebben geen stal of hok zoals de andere dieren hier, maar lopen over de hele boerderij. Soms hoor je ze al van ver aankomen door het speciale geluid dat ze maken. Al gebeurt het ook dat we ze plots zien als we eens in de bomen kijken want pauwen zitten graag hoog!

bottom of page